miércoles, 29 de febrero de 2012

Reformulació Activitat 6

Com ja sabem, una reunió es un instrument de comunicació que proporciona als membres d’un grup l’oportunitat d’expressar les seves idees i opinions, i de fer aportacions pròpies.

En aquest cas la reunió que anem a fer es una reunió informativa, ja que pretén informar als pares i mares dels nens/es de la nostra escola sobre la importància que té l’ implicació de les famílies amb l’escola, ja que la cooperació i coordinació entre escola i família es molt important per al desenvolupament del nen/a.


Per a dur a terme la reunió, lo primer que tenim que fer es preparar-la i planificar-la, i per a això haure’n de:

-          - Definir els objectius de la reunió:

  •   Informar de la importància de la implicació de les famílies a l’educació infantil.
  •   Incitar a les famílies a col·laborar amb l’escola en el desenvolupament dels seus fills/es.
  •  Motivar a les famílies a participar en les activitats de l’escola.
  •  Fomentar la confiança entre família i escola. 


-          - Concretar els temes que desenvoluparem:
  •     La implicació de les famílies en l’educació dels seus fills/es.
  •     Les activitats que podem realitzar en conjunt.
  •     La importància que té la coordinació família-escola en el desenvolupament dels xiquets/es.


-          - Seleccionar les persones que hi assistiran:
  •   Els pares/mares/tutors dels xiquets/es de l’aula de P2.


-          - Elaborar la convocatòria:
  •    Enviarem a les famílies una nota informativa  on s'explicarà la data de la reunió, l'hora, el lloc i una breu introducció del que es tractarà en la convocatòria, a mes de colgar-la al taules d'anuncis de l'escola i de recordar-se'l quan vinguin a deixar o a recollir els seus fills/es.



-          - Assegurar-se de que tots els assistents son convocats convenientment:
  •     Tenim que tindre en compte que el 30% dels alumnes falten normalment a classe, per tant hauríem de preocupar-nos mes en fer-les arribar la informació a aquestes famílies per a que assisteixen a la reunió, ja que pensem que les serà de gran utilitat. També tindrem en compte que la meitat de les famílies son immigrants i que es possible que  no mos entenguem molt be en ells, però intentarem transmetre’ls be la informació.



Una vegada preparada la reunió, ja esta tot apunt per a dur-la a terme.
Al començament d’aquesta les exposarem a les famílies els objectius i les introduirem els temes, i, a mes es important que les informem de la duració aproximada que tindrà aquesta.

Per a estimular la participació dels familiars crearem un bon clima de grup i deixarem temps per a que tots/es puguen intervenir i donar la seua opinió i fer preguntes sobre tot allò que no entenguem o que tinguem mes interès, utilitzant alguna tècnica d’intercanvi d’informació com podria ser la taula rodona.

Si el grup es bloqueja tindrem que ser nosaltres mateixa les que tornem a iniciar el tema per a ubicar-nos i si n’hi ha alguna disputa o conflicte  d’opinions tindrem que calmar-la.

Tindrem que orientar la reunió segons els objectius, sense que es desviem cap a un altre tema que no tinga relació amb els temes prefixats, ja que lo important d’aquesta reunió es informar sobre aquest tema i aconseguir que les famílies col·laboren, participen i s’involucren amb la nostra escola i amb les activitats que realitzem al llarg de tot el curs.

Per finalitzar es recordarà l’objectiu principal que perseguia la reunió (informar sobre la importància de la implicació en l’educació infantil), insistint en la importància de la col·laboració família-escuela i se plantejaran activitats que les famílies puguen realitzar per a col·laborar amb l’escola e implicar-les en el desenvolupament dels seus fills/es, com per exemple:



-          - Un conta contes, en el que participessin pares, mares, iaios, iaies... Cada dia vindria un familiar a contar un conte a tota la classe, aquesta seria una manera de involucrar a totes les famílies i que tots els nens pogueren gaudir d’aquesta activitat junt a les seves famílies.





-          - Un berenar, en el que cada família haurà d’aportar alguna cosa que hagen fet tots junts, el xiquet/a i els seus pares.

-          - Etc.


Finalment, agrairem la presencia de tots els presents, que esperem siga la totalitat de les famílies, i donarem per finalitzada la reunió.

Després se fara un informe en què quedi constancia de les conclusions i acords a que hem arribat.


En conclusió, l’objectiu de la nostra reunió es conscienciar als pares del be que faria als seus fills/es que col·laboressin amb l’escola infantil.
Esperem aconseguir-lo i que a partir d’aquest moment vinguin mes a l’escola, es preocupen mes per el desenvolupament dels seus fills/es, proposen activitats i sobre tot que participen en les que nosaltres proposem, perquè l’educació dels nens/es es cosa de tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario